roland_logo_beli

Trgovina za male živali in kmetijstvo​

Tel. : 040 893 893
Brezplačna dostava nad 150 €

Potrebujete pomoč ali nasvet ?

Tel.: 040 893 893

PROFESIONALNI SKUBILNIK PERUTNINE Cylindra

Izdelek je na voljo po naročilu. Za več informacij o izdelku nas kontaktirajte.

SKUBILNIK Cylindra je trdna, učinkovita in enostavna za čiščenje naprava za puljenje perutnine. Zasnovana je za uporabo pri različnih vrstah perutnine (piščanci, purani, gosi, race, itd.), izjema so majhne ptice, kot so prepelice in podobno. Naenkrat lahko pulimo več živali (odvisno od njihove teže), skupaj do približno 6 kg. Po potopitvi živali v vročo vodo, kar omogoča enostavno puljenje brez poškodb kože, jo položite v boben za puljenje in zaprite pokrov. Vrtljiv krožnik omogoča vrtenje živali: ponavljajoči stik z gumijastimi prsti omogoča hitro in učinkovito puljenje. Pero se odstranijo iz notranjosti Cylindre s pomočjo sistema za pranje z vodo.

Naprava je zgrajena z mislijo na varnost, zanesljivost in uporabniku prijaznost ter ima certifikat CE s strani akreditiranega laboratorija.

MOKRO PULJENJE

Zakoljte žival v skladu s trenutno zakonodajo in poskrbite, da bo rez na vratu narejen s čim tanjšim rezilom: ta postopek ima namen minimalno trganje kože živali in preprečevanje dodatnih poškodb med puljenjem. Žival obesite na glavo navzdol, dokler ni popolnoma izkrvavljena. Da se izognete opeklinam rok med potapljanjem živali, vedno nosite rokavice.

Odvisno od vrste živali, ki jo želite puliti, sledite spodnjim navodilom.
PIŠČANCI IN KURE: potopite jih v vodo pri 58 °/62 ° C približno 1,5 min., da preprečite ožiganje kože živali.
PALMIPEDI (npr. GOSI IN RAČE): potopite žival v vodo pri 58 °/62 ° C približno 2,5-3 min., da preprečite ožiganje kože živali. Za lažje puljenje priporočamo, da dvignete perje živali s majhno grabljo.

V obeh primerih preverite, ali se perje lahko enostavno odstrani, nato pa žival postavite v napravo. Vklopite napravo in jo poganjajte do popolnega puljenja (približno 30 sekund). Majhni ostanki perja so normalni in jih je treba odstraniti ročno.

Izdelek je primeren za: race, piščance, kure, perutnino, piščance, gosi

Teža: 58 kg

Dimenzije: 714 × 750 × 971 cm

Zmogljivost: približno 30 sekund za puljenje do 3/4 prostoživečih piščancev teže 1,5 kg hkrati

Ohišje: pocinkano jeklo

Obloga: nerjaveče jeklo

Napetost: 220 V – 50 Hz, enofazno

Električni motor: 0,75 kW

Poraba energije: 4A”

Scroll to Top